FOMU NL

Menu
New narratives | Nightwatch edition
Activiteit
29.02.2020

New Narratives
Nightwatch edition

#nightwatch #newnarratives

Elke maand vragen we een gastspreker om nieuwe verhalen (narratieven) toe te voegen aan de collectie en tentoonstellingen in het FOMU. Als deelnemer word je uitgenodigd om mee te denken over deze nieuwe betekenissen en hierover in gesprek te gaan met elkaar. Elke rondleiding vertrekt vanuit het persoonlijk perspectief van de gastspreker. Het thema en de aanpak is dus telkens anders.

Nightwatch is een coaching traject, museum take over en talent showcase. De doelgroep: jonge makers tussen de 16 en 26 jaar oud. In 2019 stelde het FOMU een team aan van vijf Young Entrepreneurs om het volledige traject van A tot Z te coördineren. Het Nightwatch Young Entrepreneurs-programma is een eerste stap naar nieuwe manieren van samenwerken en co-creëren, waarbij wederzijds leren de basis vormt voor dit museumbrede pilootproject. De Young Entrepreneurs blikken terug en geven een tour in de Nightwatch tentoonstelling (die feestelijk opent op vrijdag 28 februari).

Jaspe Azabe Habarurema - Curator Public Engagement. Jaspe is fotograaf, communicatiespecialist en oprichter van het lifestylemagazine 'Reckless'. Haar missie? Connecting cultures and celebrating diversity! In het Nightwatch-project wil Jaspe zich specifiek inzetten voor jonge makers die drempels ervaren om deel te nemen aan de culturele scene van Antwerpen.

Eloi Nsanzabandi - Artistic Curator. Eloi is een casting director, filmmaker en director of photography. Eloi startte zijn eigen bedrijf en castingbureau UBU, dat kortfilms en videoclips maakt voor bands als Blackwave en Dutch Norris. Eloi wil getalenteerde mensen met Afrikaanse roots in the spotlights zetten en daarmee de ondervertegenwoordiging van mensen van kleur in culturele instellingen en populaire cultuur tackelen.

Zoë Mushidi - Communication Manager. Zoë studeerde illustratie en is een onafhankelijke kunstenaar die muziek, schilderkunst en andere kunstvormen combineert in haar praktijk. Met oog voor esthetiek en een sterke beeldtaal richtte ze alle sociale media-kanalen van Nightwatch op en bracht ze een nieuwe visuele identiteit en communicatiestrategie tot leven om jonge makers te inspireren en aan te spreken.

Lori Verhoeven - Production Leader. Lori ademt progressie en is de belichaming van hands-on. Met ervaring in het Red Star Museum, het Gents Universiteitsmuseum, en als organisator van de evenementen "All Roads Lead to Hiphop", heeft Lori veel te bieden als het erom gaat je museum ‘youth proof’ te maken en de wildste ideeën tot werkelijkheid te maken.

Karl Kana - Event Manager. Karl is marketingstudent, DJ en organisator van WAR-L, Mazerati en The Lab. Hij beschouwt zichzelf als een nieuwkomer in de museumsector, maar heeft al bewezen hoe zijn commerciële achtergrond een aanwinst is voor het project. Karl is niet bang om de status-quo in twijfel te trekken, en houdt zowel peers als professionals een spiegel voor.