FOMU NL

Menu
DOKA Volwassenen
Activiteit
22.11.2020 - 29.11.2020

Back to Basics
cursus analoge fotografie

#cursus #fotografie #backtobasics

GEANNULEERD Het FOMU volgt de richtlijnen van Stad Antwerpen rond het beperken van de risico’s en de mogelijke overdracht van het coronavirus. Daarom werd besloten het museum te sluiten vanaf 13 maart 2020 t.e.m. 3 april 2020. Concreet betekent dit dat het museum, de museumshop en Lumière cinema gesloten zijn. Dit betekent ook dat alle evenementen, rondleidingen en andere activiteiten van het FOMU worden opgeschort. Heb je een rondleiding geboekt of ben je ingeschreven voor een activiteit? Het FOMU neemt zo snel mogelijk contact op met je.

-

In deze cursus van twee lesdagen maak je kennis met de basisprincipes van de analoge fotografie. Hoe werkt een analoge camera en wat zijn de basistechnieken? Naast de theorie ga je zelf met de camera aan de slag en ontwikkel je jouw foto's in de donkere kamer van het FOMU.

Je leert stap voor stap de basisprincipes van analoge fotografie en kiest zelf waar je op wil focussen. Een greep uit wat er tijdens de lessen aan bod komt:

- Werking diafragma en sluitertijd
- Gebruik analoge camera
- Film inleggen
- Fotograferen met analoog toestel
- Camera obscura
- Film ontwikkelen
- Contactafdruk maken
- Proefstrook maken
- Vergrotingen maken
- Gradatiefilters gebruiken

Data cursussen:

De cursus bestaat uit twee lesdagen: zondag 22 november 2020 en zondag 29 november 2020, van 10u tot 17u

Praktisch

Prijs: € 200 euro voor 2 lesdagen, syllabus en materiaalkosten (filmstrookjes, fotopapier, ontwikkelaar, fixeer, ...) inbegrepen
Fotografen of liefhebbers met een kansenstatuut, kunnen contact met ons opnemen via reservatie@fomu.be. We bekijken graag of we jou een aangepast tarief kunnen bieden.

Heb je een eigen analoog toestel, dan kan je dit meebrengen. Dit is niet verplicht, het museum voorziet toestellen waarmee je kan werken. Zorg ook voor een schort om in de donkere kamer te werken.

Breng je eigen lunch mee. Er is koffie, thee en water voorzien.
Maximum 8 deelnemers. De workshop gaat pas door vanaf voldoende inschrijvingen.

Nog vragen? Bekijk hier de FAQ.