FOMU NL

Menu

Martine
Franck

Expo
02.10.2020 - 24.01.2021
Nu te zien
Martine Franck
Beach, village of Puri, India, 1980 © Martine Franck / Magnum Photos
Martine Franck
Tulku Khentrul Lodro Rabsel, aged 12, with his Lhagyel tutor, Shechen monastery, Bodnath, Nepal, 1966 © Martine Franck / Magnum Photos
Martine Franck
Swimming pool designed by Alain Capeillères, Le Brusc, summer 1976 © Martine Franck/ Magnum Photos
Martine Franck
02.10.2020 - 24.01.2021

Martine Franck

Martine Franck (BE, 1938-2012), geboren in Antwerpen, ontdekt haar passie voor fotografie tijdens een lange reis door Azië in 1963. Thuisgekomen in Parijs, vestigt ze zich als zelfstandig fotograaf en maakt portretten en reportages voor grote Amerikaanse magazines zoals Life, The New York Times en Vogue. Uit haar foto’s spreekt een levensvreugde en een diep sociaal engagement.

Martine Frank (BE, 1938-2012) was van nature een vrije geest. De camera zag zij als middel om zichzelf te positioneren in de maatschappij. Vanuit een diep sociaal engagement, voert ze een strijd voor vrouwen, ouderen, vluchtelingen en bedreigde gemeenschappen wereldwijd. Ze neemt haar tijd om respectvolle relaties uit te bouwen met de mensen die ze portretteert. Zo creëert ze een unieke fotografische taal, met sterke composities en observaties in zwart-wit.

Het FOMU brengt dit najaar de grote overzichtstentoonstelling van het werk van Martine Franck naar haar geboortestad. Martine Franck was net voor haar dood nauw betrokken bij de uitwerking van deze tentoonstelling, die gemaakt werd door de Fondation Henri Cartier-Bresson (Parijs) en het Musée de L’Elysée (Lausanne).

Curator: Agnès Sire

Koop je ticket